Fono

En blogg om overraskende ting

Total solformørkelse, August 1999

Legg igjen en kommentar

I 1999 så jeg en total solformørkelse i Nord Frankrike. Jeg hadde ikke tenkt så mye på dette da det skjedde, men jeg var faktisk heldig til å se en total solformørkelse uten å reise langt. Hjembyen min var midt i denne trange banden hvor den var total. Vi hadde vært på toppen av en haug for å se den bedre. Selvfølgelig var vi mange på toppen av denne haugen og alle hadde pappbriller for å beskytte øynene mot skadelige solstråler. Det hadde vært mørkere og mørkere og mer og mer stille. Så var fuglene helt stille (jeg ville skrive «musestille», men jeg tror at det passer dårlig å skrive at fugler er stille som muser) og det var natten. Mennesker derimot var mye mindre stille og flere ropte ut i overraskelse og glede. Det er jo sant at det var merkelig!

I dag var den solformørkelsen delvis hvor jeg var, 89%. 11% av sollys er faktisk ganske mye, og det er godt mulig at jeg burde ikke ha merket ingenting spesielt hvis jeg visste ikke det på forhånd, spesielt at det var mange skyer. (Det finnes gode sjanser at den grammatiske konstruksjonen  av den forrige setningen er feil…).
Når blir den neste totale solformørkelsen i Norge/Frankrike? I 2061 på Svalbard og i 2081 i Nord Frankrike. Ja vel, det er bare å vente litt!!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s